Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Mađarski pokret: Subotički mađarski radio je piratski
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

04. 11. 2015.

Izvor: Beta, Blic

Mađarski pokret: Subotički mađarski radio je piratski

Organizacija Mađarski pokret (MP) saopštila je da je Fondacija “Panonia” u Subotici pokrenula “piratski radio” pod nazivom Subotički mađarski radio, te da nemaju potrebnu dozvolu za emitovanje novog radijskog programa.

 

Privremeno izvršno telo organizacije Mađarski pokret naglasilo da je zbog toga program koji se emituje na 89,6 MHz od 1. novembra “protivzakonit i ilegalan”, preneo je portal Vojvodina danas (vajma.info).

Mađarski pokret dodao je da je pokretanje Subotičkog mađarskog radija u suprotnosti i sa odlukom Upravnog odbora Fondacije “Panonia”, jer je taj odbor na sednici održanoj 28. oktobra, odbio predlog direktora o pokretanju programa.

Kako su naveli iz Pokreta, pokretanje Subotičkog mađarskog radija je u suprotnosti i sa unutrašnjim pravnim aktima pomenute Fondacije, jer po njima Fondacija upravlja radom dva medija, i to TV Panon i Radio Panon.

“O osnivanju novog medija osnivači Fondacije nisu doneli pravnu odluku, pa stoga u pravnom smislu Subotički mađarski radio ne postoji”, apelovali su iz Mađarskog pokreta.

Dodaje se da je direktor RTV Panon ugrozio zakonitost rada koja je krasila RTV Panon u proteklih deset godina, i zatražio sazivanje sednice UO, Nadzornog odbora i osnivačke skupštine Fondacije “Panonia”.

Mađarski pokret je nevladina organizacija koju su osnovali bivši predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec i nedavno smenjeni potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara Laslo Varga.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

04.11.

2015.

Neša... [neregistrovani] u 15:44

Eh...

Gde su sada NUNS, ANEM, RATEL, REM (RRA), MUP, Osnovni sud, Specijalni sud za visokotehnološki kriminal...

Da navedem još "piratskih" radija? Najveći pirat bio je B92 koji je posle dodele frekvencija za emitovanje koristio preko DVADESET predajnika BEZ dozvole. Veoma "demokratski" i nimalo dvostrukoaršinski. Inače izraz "piratski radio" ne definiše nijedan propis Republike Srbije ali zato ga olako koriste laici čime potvrđuju svoju "stručnost iznad politike".

Medijski sektor u Srbiji je UNIŠTEN po nalogu spolja uz izvršenje iznutra.

Na ovo "piratisanje" NIKO neće reagovati jer bi politički i geostrateško-interesno to bilo nepodobno.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi