Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Bez odluka o Radio Subotici i Mađar sou
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

29. 10. 2015.

Izvor: Beta, RTV

Bez odluka o Radio Subotici i Mađar sou

Odbor za informisanje Nacionalnog saveta Mađara nije raspravljao o mogućem gašenju višejezičnog Radija Subotice, kao ni o smenama u dnevnom listu Mađar so (Magyar Szo), jer nije imao kvorum, javlja danas portal Vojvodina danas (www.vajma.info).

Predsednik tog odbora Erne Nemet ocenio je da su razlozi za nedostatak kvoruma političke prirode i da se u vojvođanskim mađarskim medijima "dešavaju skandalozne stvari".
On je objasnio da je na sednici Odbora za informisanje juče trebalo da se raspravlja o peticiji redakcije na mađarskom jeziku Radio Subotice, koja zahteva da se pronađe modalitet da taj radio opstane, a ne da se ta redakcija utopi u Radioteleviziju Panon (Pannon).
Dodao je da je na dnevnom redu trebalo da bude i tačka o dešavanjima u listu Mađar so, nakon smene pojedinih urednika.
"Informisanje momentalno nije objektivno. Ima problema u Mađar sou, u RTV Panon, deo radija se gasi. Siguran sam da neodržavanje sednice ima političku pozadinu, ali ću je u najkraćem mogućem roku opet sazvati", poručio je Nemet.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi