Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Neuspešan i treći krug za Dnevnik Ad
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

28. 10. 2015.

Izvor: UNS

Neuspešan i treći krug za Dnevnik Ad

Agencija je danas proglasila po treći put neuspešnu privatizaciju Dnevnika Ad iz Novog Sada, tako da će se ova medijska kuća privatizovati prenosom kapitala bez naknade na zaposlene. Podsećamo da je Dnevnik AD jedini medij u dosadašnjem procesu privatizacije za koji je objavljen Javni poziv za treći krug po početnoj ceni od 2.465.670,87 evra, što je trećina prvobitne cene koja je iznosila 7, 4 miliona evra.

 

„Sada čekamo da nam Agencija za privatizaciju dostavi rešenje kako bismo objavili Javni poziv za upis akcija. Postoji određen broj bivših i sadašnjih zaposlenih koji imaju pravo na akcije pa  Dnevnik AD ide u njihove ruke“, izjavio je za UNS direktor Svetozar Karanović.

Kako je UNS nezvanično saznao, bila je otkupljena privatizaciona dokumentacija od potencijalnog kupca, ali je ipak odustao od kupovine ove medijske kuće.

„Dnevnik“ postoji od 1942. godine, a od 2002. godine je akcionarsko društvo u vlasništvu autonomne pokrajine Vojvodine koja je većinski vlasnik i Republike Srbije. Novinska i izdavačka delatnost „Holdinga“ koncentrisana je u dva preduzeća: „Novine i časopisi“ i „ Poljoprivrednik“.

Do sada je nove vlasnike dobilo 35 od 50 medija za koje je Agencija za privatizaciju raspisala Javne pozive, a za 23 medija nije ni oglašen postupak privatizacije.

Oni će se privatizovati prenosom kapitala bez naknade na zaposlene ili će biti ugašeni.

 

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

29.10.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 09:15

Akcije Dnevnika

Da li će radnici imati ikakvu korist od tih akcija?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi