Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Neizvesnost traje u vojvođanskim medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

25. 10. 2015.

Autor: Aristea Stakić Izvor: RTV

Neizvesnost traje u vojvođanskim medijima

Neizvesnost i mogući gubitak posla zbog izostanka kupaca lokalnih medija, to je u najkraćem osećanje koje dominira među zaposlenima u radijskim stanicama u Somboru, Kikindi, Zrenjaninu, Subotici i Kovačici.

 

Bez kupca i posle 4 i po godine rada, Radio Sombor ide u likvidaciju. Time ujedno i prestaje informisanje mađarske, hrvatske i bunjevačke nacionalne manjine.

Blokiran račun zbog duga od 3 miliona dinara za grejanje, zahtev Agencije za privatizaciju o novoj proceni vrednosti kapitala i 11 zaposlenih bez plata, to je ukratko danas Javno preduzeće Informativni centar „Kikinda" koje nije ni dobilo priliku da se privatizuje.

S druge strane, radio Zrenjanin, koji je procenjen na nešto manje od 4 miliona dinara, bezuspešno je nuđen zainterosovanim kupcima, a u drugom krugu kupovina tog medija nije ni oglašena.

Najdramatičnije je, za sada u Subotici, gde je za spas tamošnjeg radija, odnosno redakcije na mađarskom jeziku, peticiju potpisalo više od 6 i po hiljada građana. Peticija je predata Mađarskom nacionalnom savetu uz zahtev redakcije.

Neizvesno je i dalje u Radio-televiziji Kovačica koja emituje programe na slovačkom, srpskom, rumunskom i mađarskom jeziku. Ipak, da svetli primeri privatizacije medija postoje u zapadno-bačkom okrugu dokazuje Kulski radio koji ima novog vlasnika pa je tako obezbeđeno i informisanje ljudi na srpskom, mađarskom, rusinskom i nemačkom jeziku.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi