Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Европска награда вишејезичној репортажи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 02. 2010.

Извор: Данас

Европска награда вишејезичној репортажи


Зрењанин - На таласима Радио Зрењанина биће емитоване изјаве високих званичника Савета Европе и Европског парламента захваљујући чињеници да је новинарка ове куће и уредница информативног програма Аранка Молнар боравила у студијској посети Бриселу као једна од петоро награђених новинара на конкурсу Канцеларије Владе Србије за европске интеграције, Делегације Европске уније у Београду и Ерсте банке.

Сумирајући утиске о раду највиших европских институција, Аранка Молнар каже да су новинари из Србије имали прилике да се упознају са радом прес служби свих институција у Бриселу.

- Поред упознавања са институцијама Европске уније, уверили смо се у каквим условим и како раде новинари. Тешко је било одолети а да и сами не направимо репортаже. Имали смо велику част да нас нови председник Савета Европе Ван Ромпуј прими како прву новинску делегацију из земаља које нису у Унији - каже Аранка Молнар.

Репортажа са којом је новинарка Радио Зрењанина освојила награду Канцеларије за европске интеграције је вишејезичан прилог о примеру стварања услова за привлачење гринфилд инвестиције италијанске фабрике предива „Fulgar Ist“ у Зрењанину.

Према речима директорке Радио Зрењанина Љиљане Поповић, сви у овој кући поносе се наградом.

- Награда је значајна, много нам значи, јер смо ми радио станица са програмом на језицима мањина, негујемо традицију, али и информативне садржаје. Сем тога, славимо 31. годину рада и једини смо који поседујемо регионалну фреквенцију. Опстанак на тржишту није нимало лак, јер иако смо на буџету, истовремено смо и на тржишту. Конкуренција су нам радио станице без дозволе које нас ометају у тржишном пословању - каже Поповићева.

Радио Зрењанин прославиће свој јубилеј и награђивање своје новинарке слављеничким програмом на својим таласима, а наредних дана слушаоци програма моћи ће да чују изјаве званичника ЕУ задужених за интеграцију Србије.

М. Пудар

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси