Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У Србији 181 пиратска станица
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 01. 2010.

Извор: Данас

У Србији 181 пиратска станица


Београд - Од септембра 2008. у акцији гашења радио и телевизијских станица које емитују програм без дозволе, Републичка агенција за телекомуникације (Рател) регистровала је 181 пиратског емитера са 211 фреквенција, а досад је угашено њих око 70, речено је Данасу у овој агенцији.

Како објашњавају, број нелегалних емитера је промењив, јер многе станице којима се запечати објекат и опрема поломе службени печат и настављају касније да раде. Према наводима из Ратела, „без озбиљне асистенције полиције нелегални емитери ће се стално враћати у етар“.

Горан Пековић, члан Савета Републичке радиодифузне агенције (РРА), истиче за Данас да за емитовање програма на интернету радио станицама није неопходна дозвола, али да уколико то раде у етру без дозволе, чине кривично дело.

Б. Ц.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси