Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Спектар и нови распоред страна
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 01. 2010.

Извор: Политика

Спектар и нови распоред страна


На наш 106. рођендан, 25. јануара, уводимо нову организацију рубрика, с циљем да олакшамо читаоцима „саобраћај” кроз „Политику” и учинимо доступнијим не само рубрике које се баве кључним политичким и економским догађајима у свету, региону и Србији, него и рубрике попут спорта, информација о ТВ програму и слично.

Такође се враћамо доброј традицији која подразумева да се тачно зна где се која рубрика налази. У првом издању први лог (прва половина) „Политике” ће се од 25. јануара завршавати вестима и извештајима из региона у Србији, у трећем издању задња страна првог лога биће Синоћ у Београду, а претходиће Београдска хроника.

Други лог „Политике” у свим издањима почињаће новом рубриком Спектар, а завршаваће се Спортом. Спектар ће имати пет страна, укључујући и две телевизијске странице на које сте навикли. Спорт ће, дакле, увек почињати на последњој страни „Политике”, а све што се тиче ТВ програма на првој страни другог лога, тако да ће обе целине читаоцима бити лако доступне, без листања новина.

На једној ТВ страни нове рубрике Спектар наћи ће се избор најзанимљивијих емисија које се тог дана приказују телевизије, уз најаву филмова. На другој ће бити програмске шеме телевизија. Две стране ће обједињавати све оно што се налазило на странама које су имале посебне називе, а појављивале су се једном или два пута недељно: Женска страна, Ритам, Медицина, Дигитални свет. Недељно је овим рубрикама било намењено 13 и по страна, а сада ће темама које су оне обрађивали бити посвећена 21 страна.

На њима ће се наћи и много новог садржаја који до сада није био довољно присутан у „Политици”. Биће више текстова о забави, моди, новим технологијама, стилу, необичним људима, светским занимљивостима, уживању, здравом животу... Те две стране више ће личити на екран вашег компјутера него на класичне странице Политике”.

Уредница Спектра биће Зорана Шуваковић. Ево како она описује садржај тих пет страна с којима ће од 25. јануара почињати друга половина „Политике”:

– „Политика” се подмлађује без хируршких резова и силикона, посвећујући већи простор новим и вечитим трендовима у музици, моди, дизајну, новим технологијама, медицини... Политика ће вам правити друштво и када радите и када се опуштате. Саветоваће вас како да се подмладите, како да оздравите. И како да останете креативни у свакодневном животу. Нећемо вас варати, нити наводити на радикалну хирургију, нећемо нудити чуда, и нећемо рекламу провлачити кроз новинске странице, то остављамо огласном делу новина.

У Спектру ћете наћи све оно што тражите у скупим специјализованим часописима. Без преувеличавања и пренемагања знаћете сваког дана благовремено шта се дешава у свету познатих, каква су достигнућа у науци, који су прави лекови, а који су измишљени. О здрављу ћемо разговарати с провереним специјалистима из земље и света. Наравно, у Спектру ће бити места и за евергрин и за личне екстраваганције. Нећемо заборавити ни старе љубави, а рачунајте да ћете први знати о новим романсама.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси