Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Уцена са ТВ екрана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 01. 2010.

Извор: Вечерње новости

Уцена са ТВ екрана


Свилајнац - За десетак дана 414 младих Свилајнца, којима су се придружили вршњаци из Смедерева подржало је на „фејсбуку“ предлог да се од кабловског оператера „Коперникус“ затражи да коригује нову, већу цену месечне претплате, која од 1. јануара ове године износи 900 динара.

- Када комплетирамо списак свих наших истомишљеника, петицију ћемо да доставимо РАТЕЛ, заштитнику грађана и другим државним органима, да дају свој суд о (не)оправданости овог намета на осиромашени народ који претплату плаћа и РТС - каже Игор Маринковић, у име групе младих Свилајнца који су покренули ову акцију.

Није им јасно зашто месечна претплата у Нишу износи 300, а у Свилајнцу 900 динара.

Њима се придружио и велики број других корисника КТВ у петнаестак места свилајначке општине, а међу првима глас су подигли у ПУПС.

- Нема никаквог оправдања да се сваке године повећава цена претплате за КТВ за 20 и више одсто. Имамо велики број позива пензионера који са 15.000 динара пензије не могу да издрже овај намет - каже Драгиша Спасојевић, председник општинског одбора ПУПС.

Акцију младих подржава месна заједница, која је са грађанима Свилајнца својевремено финансирала изградњу мреже КТВ, а очекују и најављену подршку локалне заједнице.

Првобитним уговором је било предвиђено да месечна претплата у Свилајнцу не сме да буде већа од пет марака. Међутим, када је бивша фирма „Скајнет“ преузела власништво над мрежом КТВ, цена месечне претплате је годишње расла за 20 одсто и више, од 50 - 550 динара.

Истим „темпом“ наставио је и нови власник „Коперникус“, који је фирму купио 1. јануара 2008. године, а месечна претплата је за три године од 600 порасла до 900 динара.Уз честитку за Нову годину „Коперникус“ је обавестио претплатнике да је цена повећана „због курса динара и подизања цена емитовања страних канала“.

Антрфиле : Канали

- У „Коперникусу“ кажу да је цена претплате повећана због већег броја канала у КДЦ у Свилајнцу. Ко је нас питао да ли уместо 30 хоћемо да имамо 65 канала, и да ли претплатник има било какво право у овом случају - каже Милорад П. из Свилајнца.

Три пута скупље

Претплатницима КТВ „Коперникус“ није објаснио зашто је њихова претплата у Нишу 300, Сврљигу 350, Параћину 400, а у Свилајнцу и Ћуприји 900 динара. У Буровцу, крај Свилајнца месечна претплата износи 350 динара.Код других оператера КТВ, у суседним местима Свилајнца претплата је од 300 - 400 динара.

Г. М. З.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси