Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Последња шанса за „Победу”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 01. 2010.

Извор: Политика

Последња шанса за „Победу”


Крушевац – Бугарска компанија „Медија свјат”, власник Новинско-издавачког предузећа „Победа” – Крушевац, разматраће сутра у Софији могућа решења поводом треће накнадне и последње опомене од стране Агенције за приватизацију.

Агенција је 28. децембра 2009. године донела опомену у којој се, између осталог, каже да ће, уколико купац не изврши преузете обавезе у последњем, накнадном року од 60 дана, уговор о продаји друштвеног предузећа сматрати раскинутим.

У образложењу се потенцира да купац није извршио обавезе из социјалног програма и споразума са запосленима од 4. децембра 2009. године, којим је окончан штрајк започет 4. јуна исте године. Купац се 4. децембра, у време присуства представника Центра за контролу Агенције за приватизацију, обавезао да ће зараде за мај, јун и јул 2009. године исплатити на дан закључења прекида штрајка, а зараде за август, септембар и половину зараде за октобар најкасније до 9. децембра 2009. године. Ниједну тачку из потписаног споразума о окончању штрајка бугарски купац није испунио ни у првој половини овог месеца!

„Медија свјат” је аукцијском куповином, за 1.810.000 динара, уз обавезу да инвестира 260.000 динара, постао власник крушевачког недељника „Победа” 29. марта 2007. године. Тај недељник је тада имао традицију од 63 године.

„Победа” данас запошљава 12 радника, од чега петоро у редакцији, четворо у штампарији и троје у комерцијално-финансијском одељењу. Директор и главни и одговорни уредник мр Зорица Јовановић је од пре два месеца у оставци, а „Победа” и даље редовно излази на нешто смањеном броју страна. Купца, компанију „Медија свјат”, заступају менаџери „Трајал корпорације”, која је продата бугарској компанији „Брикел”.

На последњу опомену из «Трајала» није било реакција, мада се зна да ће колегијум директора, који се одржава сваког понедељка у Софији, у присуству власника Христа Ковачког, разговарати и о овом питању.

Р. Станковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси