Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  БН ТВ осудила упад полиције у редакцију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 01. 2010.

Извор: Дневник

БН ТВ осудила упад полиције у редакцију


Бијељина: Телевизија БН најоштрије је осудила јучерашњи упад полиције у њихову редакцију који је извршен на основу налога Окружног тужилаштва Бијељина.

Због упада полиције у редакцију БН ТВ је јуче ујутро на кратко прекинула емитовање програма.

Из БН ТВ је саопштено да та телевизијска кућа нема ништа против рада надлежних институција, али да не може да пристане на понижавајућ и однос "који се може оквалификовати као притисак на рад телевизије, који траје већ дуже време и реализација претњи које су упућиване са више адреса".

БН ТВ је позвала надлежене институције да објасне јавности зашто је било потребно да полиција упада у зграду те тв куће ујутро у шест часова "и при том узнемирава раднике, као да је реч о криминалној групи, а не људима који професионално обављају свој посао".

 "Сав наш рад како професионални, тако и финансијско пословање доступни су свим надлеж ним инстититуцијама, које су небројено пута до сада контролисале пословање БН ТВ и при том нису нашли ништа спорно", наводи се у саопштењу БН ТВ. Из зе медијске куће су поставили питање "да ли се то постојање правне државе доказује тренирањем строгоће над одређеним медијима, док небројени криминалци, који су опљачкали државну имовину, слободно шетају и уживају заштиту државних институција".

 "У име јавности тражимо да надлежне институције објасне на основу којих то сазнања се врши претрес БН ТВ, те да јавности саопште резултате истраге", наводи се у саопштењу.

Директор полиције РС Урош Пена, који је за акцију сазнао од новинара, накнадном провером, потврдио је да полиција врши претрес рачуноводствене документације у БН ТВ и то на основу налога суда у Бијељини, а по захтеву надлежног тужиоца због, како је навео, злоупотребе службеног положаја и утаје пореза. Пена је рекао да је контактирао полицију и изричито им наредио да током акције својим поступцима не ометају емитовање програма.

Директор телевизије Владимир Тришић рекао је да је био приморан да прекине програм због начина на који је полиција ушла у БН ТВ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси