Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Анкета „Статуса”: „Блиц” најбоље дневне новине у 2009.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 12. 2009.

Извор: Блиц

Анкета „Статуса”: „Блиц” најбоље дневне новине у 2009.


Према резултатима осме анкете магазина „Статус”, у којој су учествовали новинари из 40 редакција, „Блиц” је заузео прво место јер „успева да буде другачији, да донесе нову, проверену информацију и сагледа ствари из другог угла”. Друга је „Политика”, а трећи лист „Данас”.

После Б92, међу ТВ станицама следе Студио Б и РТС, а међу радијским Студио Б и Радио Београд 1. Осим b92.net, међу медијским сајтовима запажени су и blic.rs  и rts.rs.

Најбољи новинар у 2009. години је Бранкица Станковић („Инсајдер”), друга је Даница Вученић („Кажипрст”), а трећи је уредник листа „Данас” и колумниста „Статуса” Зоран Пановић.

ТВ лице године је Оља Бећковић, следи Ивон Јафали (Студио Б), а треће место равноправно су поделили Јован Мемедовић (РТС) и Горан Димитријевић (Б92).

Најбоља ТВ емисија је „Утисак недеље” (Б92), испред „Инсајдера” (Б92) и трећепласираних „Квадратуре круга” (РТС) и „Интервјуа са Југославом Ћосићем” (Б92), а тројац са Радија Б92: „Кажипрст”, „Дизање” и „Пешчаник” водећи су у категорији најбољих радијских емисија. Текст године у позитивном смислу није издвојен, а највише оцене добиле су колумне Драгољуба Петровића („Данас”), те текстови Зорана Павића („Статус”) и Зорана Пановића („Данас”).

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси