Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Власници Кипарски „Варнер“ и компанија „Нова“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 12. 2009.

Извор: Данас

Власници Кипарски „Варнер“ и компанија „Нова“


Београд - Нови власници телевизије Фокс су "Varaner limited" компанија са Кипра, са власничким уделом од 49 одсто, док је већински власник домаћа компанија "Nova broudkasting" из Београда, каже за Данас Горан Караџић, заменик председника Савета Републичке радиодифузне агенције (РРА).

Промена власничке структуре ТВ Фокс, према његовим речима, одобрена је на јучерашњој седници РРА.

Иначе, према Закону о радиодифузији, „страно физичко или правно лице, може учествовати у оснивачком капиталу имаоца дозволе за емитовање програма највише до 49 одсто укупног капитала“, што значи да ће компанија Варанер од сада поседовати максимални дозвољени удео капитала.

Караџић напомиње да је на јучерашњој седници РРА разматрано више од десет захтева за промену власничких структура националних и локалних емитера, међу којима и РТВ Б92.

- Одобрена је промена власничке структуре Б92, тако што су четири акционара пренела своје власничке уделе на једног, досадашњег акционара - истиче Караџић.

Веран Матић, главни и одговорни уредник РТВ Б92, потврђује за Данас да су четири акционара пренела власничке уделе на једног, али да је реч о малим акционарима. Како додаје, тиме није значајно промењена власничка структура ове компаније. Овим су уједно и демантовани ранији наводи појединих медија о продаји РТВ Б92.

Антрфиле : Фокс без коментара


Слађана Пауновић, ПР менаџерка телевизије Фокс, током јучерашњег дана није била доступна на мобилни телефон, али је пре неколико дана изјавила за Данас да ова телевизија не жели да коментарише наводе о продаји.

- Као што смо нагласили више пута, Фокс телевизија има врло јасну политику када су у питању интерне ствари компаније, о било ком сегменту да се ради. Ако дође до било каквих измена у вези са радом наше куће, свакако ћемо обавестити јавност о томе - истакла је Пауновићева раније за наш лист.

И. Тошовић - Б. Цвејић


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси