Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Даља трансформација медија у држави
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 12. 2009.

Извор: Преглед

Даља трансформација медија у држави


Београд - Помоћница министра културе за информисање Наташа Вучковић Лесендрић најавила је јуче да ће у 2010. бити усвојена Стратегија развоја и настављена трансформација медија у Србији.

„Очекујемо да ће Влада предложити Скупштини у току наредне године нови закон о Тањугу, поништити постојећи и донети нову уредбу о Радио Југославији и о Југословенском прегледу“, рекла је помоћница министра Вучковић Лесендрић.

Министарство културе очекује такође да се пред парламентом нађу и измене и допуне Закона о радиодифузији и Закон о недозвољеном обједињавању и транспарентности власништва јавних гласила, најавила је Вучковић Лесендрић.

Вучковић Лесендрић је, разматрајући годину која је на измаку, рекла да је, између осталог, веома значајно што је покренут дијалог кроз који је у време економске кризе дефинисан пакет мера за помоћ свим учесницима на тржишту медија.

Помоћница министра је прецизирала да је у овој години подржано 216 пројеката, прихваћена сугестија Републичке радиодифузне агенције (РРА) о смањењу накнаде емитерима и промењени услови за суфинансирање штампаних јавних гласила на језицима националних мањина, због постојања великих нелогичности. Вучковић Лесендирић је као пример навела гласило бугарске националне мањине „Братство“, који је из буџета добијало огромна средства, али их је крајње нерационално трошило, тако да је готово 90 одсто одлазило на зараде, које су биле и троструко веће од просечних у Србији.

Тањуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси