Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У продаји ТВ "ФОX" посредовао Тадић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 12. 2009.

Извор: Alo

У продаји ТВ "ФОX" посредовао Тадић


Грчка ТВ „Антена“ од Нове године званично постаје власник београдске Телевизије „Фоx“, сазнаје „Ало“.

Руперт Мардок се повлачи из Србије, а своју српску ћерку фи рму Грцима даје за један евро, препуштајући им плаћање дуга од око 5,6 милиона евра.

Захтев за издавање дозволе новом емитеру предат је већ Републичкој радиодифузној агенцији, а сутра би требало да буде издата званична сагласност за преузимање ове националне ТВ фреквенције.

Промени власничке структуре, како „Ало!“ сазнаје, претходио је разговор између председника Србије Бориса Тадића и власника и генералног директора ове грчке телевизије Миноса Киријакуа, 15. децембра у Београду, а који је, према истом извору, уговорио лично грчки премијер и шеф дипломатије Јоргос Папандреу.

- Састанак је, по свему судећи, био успешан јер је уследио састанак између Мардока и Киријакуа на којем је договорена продаја Телевизије „Фоx“ грчком бизнисмену - каже извор „Ало!“. Име ТВ „Фоx“ биће задржано до 2011. године, после чега ће га заменити лого ТВ „Антена“.

Потврду ове информације јуче није било могуће добити у ТВ „Фоx“. „Ало!“ је контактирао с извршним продуцентом „Фоxове“ информативне емисије Зораном Баранцем.

- Заиста не знам ништа о томе, морате позвати нашег ПР-а - љубазно нас је упутио Баранац, али се Слађана Пауновић, ПР ТВ „Фоx“, до закључења овог броја није јављала на познати нам број телефона.

Нови власник „Фоxа“ Минос Киријаку познати је грчки бродовласник, медијски могул и председник Олимпијског комитета Грчке.

Антрфиле : Председништво: Причали о енергетици

У кабинету председника Тадића признају да се срео с Киријакуом, али негирају да је на састанку договорена промена власничке структуре ТВ „Фоx“.

- Председник се не бави променама власничких структура у медијима нити је то била тема састанка са господином Киријакуом. Конкретно, разговарали су о енергетици - изјавила је за „Ало!“ Јасмина Стојанов, задужена за односе с медијима у Председништву Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси