Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сукоб због пиратског програма
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 12. 2009.

Извор: Блиц

Сукоб због пиратског програма


Због непоштовања одлука државних органа, власник приватне РТВ “Алди” из Прешева Исуф Мемети од Скупштине Србије захтева да предузме мере за забрану рада РТВ Прешево, која и даље емитује пиратски програм.

Власник приватног електронског медија у допису упућеном републичком парламенту подсећа да РТВ Прешево од Републичке радиодифузне агенције није добила фреквенцију и дозволу за рад. Због тога је Републичка агенција за телекомуникације донела решење о забрани рада РТВ Прешево, и то без одлагања.

РРА својевремено је покренула поступак принудног извршења забране рада РТВ Прешево. Међутим, представници РАТЕЛ-а после неколико покушаја нису успели да спроведу одлуку о забрани рада. РТВ Прешево и даље емитује пиратски програм, јер припадници Полицијске станице радницима РАТЕЛ-а нису асистирали да се искључи програм пиратског локалног медија.

Полиција није испоштовала захтев РАТЕЛ-а да пружи помоћ у спровођењу поступка принудног извршења забране емитовања програма. Полиција чак ни у седам наврата није поступала по захтеву агенције, наводи у писму Исуф Мемети.

У РТВ “Алди” истичу и то да се на овај начин не поштују одлуке државних органа, јер РТВ Прешево омета рад приватне информативне куће, а програме емитује преко њеног канала. РТВ “Алди” добила је фреквенцију и дозволу да емитује програм од 2008. го 2016. године.

В. П.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси