Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Награђен па „недостојан”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 12. 2009.

Извор: Политика

Награђен па „недостојан”


На свечаности, у сали Скупштине општине, генерални секретар УНС-а Нино Брајовић је јуче уручио истражном судији Општинског суда Милисаву Цветковићу „Златног лабуда”, традиционално признање милановачког клуба новинара.

У образложењу одлуке стоји да се ово признање додељује за вишегодишњи изванредан однос са јавношћу, остварен посредством новина, радија и телевизије, а потом истиче:

 „Цветковић је, као истражни судија, то увек чинио на месту догађаја, диктирајући податке у пера и микрофоне, не упућујући новинаре на судске и полицијске портпароле и „пи-арове”.

Цветковић је једини милановачки судија који је ово признање добио, и то два пута, први пут пре пет година.

Иако је наглашено да признање нема никакве везе са актуелним реизбором судија, да су критеријуми посве различити, ипак је над свечаношћу лебдела чињеница да је Милисав Цветковић, једини међу 12 милановачких судија који је, при недавном реизбору, „остао у бубњу”. Нестручан, необучен или недостојан – питање је сад.

– У правосуђу сам 30 година, од чега 25 година радим као истражни судија. За то време отпремио сам у притвор више од 500 особа које су дошле у сукоб са законом, небројано пута сам, и дању и ноћу, и зими и лети, на Ибарској магистрали обављао увиђаје при трагичним саобраћајним несрећама, или ислеђивао тешке кривичне деликте – каже Цветковић.

Од председника општине Дражимира Марушића сазнајемо да је Цветковић у више наврата био на челу општинске изборне комисије и да ниједном није било примедаба на њен и његов рад. А четворо његових колега, који су имали срећу да буду изабрани, изјавили су дописнику „Политике” да Милисав Цветковић није заслужио да преостале четири године до пензије проведе ван правосуђа. Наравно, замолили су да им не објављујемо имена.

Б. Л.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси