Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нема "Борбе"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 12. 2009.

Извор: Вечерње новости

Нема "Борбе"


У законском року, 19 дневних штампаних медија поднело је захтев за упис у Регистар јавних гласила.

У Агенцији за привредне регистре, која води ову електронску евиденцију, кажу да их је уписано 18, јер је једна пријава стигла са непотпуном документацијом.

- Без свих потребних докумената, али на време, пријављен је дневни лист "Борба". До сада још нису допунили своју пријаву, тако да нису ни уписани - кажу у АПР-у.

- Подаци о свим осталим уписаним медијима могу се пронаћи на сајту Агенције.

Уредне пријаве поднели су: "Новости", "Политика", "Блиц", "Прес", "Данас", "Ало", "Курир", "24 сата", "Глас", "Спорт", "Спортски журнал", "Преглед", "Правда", "Дневник", "Грађански лист", "Тимок", "Народне новине" и "Мађар со".

У Регистар јавних гласила, који је формиран 13. октобра, до сада је уписао више од 160 медија. Али, рок за пријаве истекао је само дневним новинама. Сви електронски и веб медији, као и штампана периодика, треба да се пријаве до 13. јануара.

Издаваче дневних новина којих нема у регистру а штампају своја издања очекују казне од једног до 20 милиона динара, а одговорна лица у медијским кућама плаћаће од 200.000 до два милиона динара. Исте казне предвиђене су и за остале медије, када буде завршен упис и за њих. Уз милионске казне, следи и забрана штампања новина или емитовања програма.

И. М.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси