Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Лажни саветник Бориса Тадића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 11. 2009.

Извор: Прес

Лажни саветник Бориса Тадића


УНС Председништву Србије пријавио бизнисмена Драгана Глигоријевића, тврде да се он лажно представљао као саветник председника Тадића.


Веровали или не, појавио се још један лажни саветник председника Бориса Тадића! Десетак дана пошто је полиција ухапсила Тодора Пулетића, који је варао људе представљајући се као саветник у Тадићевом кабинету, у Председништву су сазнали за још једног преваранта.

Наиме, Удружење новинара Србије је Председништву пријавило да се Драган Глигоријевић, председник компаније „Сацен интернационал“ лажно представља као Тадићев саветник!„С обзиром на то да против поменуте особе и правног лица чији је он заступник планирамо да покренемо поступак пред судом, молимо вас да нам одговорите да ли је та особа заиста ангажована као саветник председника Републике“, стоји у допису УНС-а који је 17. новембра послат Председништву Србије. (факсимил документа на www.прессонлине.рс)

„Ја знам Бориса...“

У Кабинету Председника тврде да Драган Глигоријевић тамо никада није био ангажован.

- Тај господин није, нити је икада био саветник председника. Он, нити је у контакту са председником, нити долази у Председништво - категорична је Јасмина Стојанов, шеф Прес службе председника Тадића. Она још једном позива фирме и појединце да надлежнима пријаве све оне који се лажно представљају као „Тадићеви људи од поверења“.

На другој страни, Драган Глигоријевић у изјави за Прес каже да му УНС „намерно пакује лажи“:

- Слушајте да вам кажем, ја знам председника Тадића лично, често смо у контакту... Подржавам политику његове странке и ценим га као човека, али никада се нисам представљао као његов саветник. УНС мени намерно пакује те лажи, јер између њих и мене постоје неки одраније нерашчишћени пословни аранжмани - каже Глигоријевић.

Иначе, на званичном сајту „Sacen initerationala“ постављене су фотографије са овогодишње Светосавске академије. На њима су поред председника Тадића и представници Владе, гувернер Радован Јелашић, владика Амфилохије, надбискуп Станислав Хочевар.... Иако Закон о оглашавању изричито забрањује коришћење „угледа другог лица без његовог пристанка“, Глигоријевић тврди да није прекршио закон:

- Уопште не знам о чему говорите?! Сви ти људи су били тамо, био сам и ја! Не видим у чему је проблем?! Па ја сам организатор Светосавске академије!

Међутим, у Министарству просвете речено нам је да то није тачно, већ да су они, по традицији, и ове године били организатори ове манифестације.

Коначно, у УНС-у тврде да имају неколико сведока који могу да потврде да се Глигоријевић представљао као Тадићев саветник.

- Мени је лично, у присуству једног колеге у Врњачкој бањи, рекао да је Тадићев саветник. Када долази код нас, секретарицама увек каже да управо иде од Бориса или да јако жури, јер га зове Борис! - тврди председник ИО УНС-а Петар Јеремић.

Казна милион динара


Иначе, после јучерашњег текста у Пресу у којем је објављено да фирма „Авантек електроникс“ неовлашћено користи Тадићеве фотографије и позива се на њега приликом добијања послова, одмах су реаговали надлежни. Тадићев кабинет, о овом случају, одмах је обавестио Министарство трговине и услуга.

- Тржишни инспектори су отишли у ту фирму. Иако контрола још није завршена, по свему судећи, у питању је повреда члана 44 Закона о оглашавању, који се односи, не на Тадића као председника, већ на свако лице, ако неко фотографске записе користи у огласној поруци или реклами. Предвиђена казна за ово кривично дело је милион динара. Тадић, као грађанин, има право и да поднесе тужбу пошто су слике у ту сврху коришћене без његове сагласности - објашњава помоћник министра трговине и услуга Небојша Лазаревић.

Министар полиције Ивица Дачић каже да полиција већ испитује овај случај.

Антрфиле :

Горан Павловић: извињавамо се Тадићу


Поводом јучерашњег текста у Пресу, реаговао је Горан Павловић, директор „Авантек електроникса“. Павловић тврди да се никада, у пословним преговорима и презентацијама, његова фирма није позивала на ауторитет председника.

„Овом приликом се извињавамо председнику Тадићу ако смо на било који начин повредили неко његово или било чије право“, стоји у допису, уз напомену да се надају да ће „председник Тадић и читаоци вашег листа имати разумевања“.

С. Војиновић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси