Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Награда за најбољи текст новинарки „Блица“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 11. 2009.

Извор: Блиц

Награда за најбољи текст новинарки „Блица“


Награде за најбоље телевизијске, штампане и радио-истраживачке прилоге у области локалне самоуправе објављене у националним и локалним медијима јуче су додељене у Медија центру.


За најбољи ТВ прилог на националном нивоу изабран је прилог Сандре Мандић са Телевизије Б92 „Две Србије“, у штампаним медијима награда је отишла новинарки „Блица“ Лани Гедошевић за текст „Више од инспекције, мање од полиције“.

На локалном нивоу награђена је редакција „Врањских новина“ за текст „Са Газеле у наш комшилук“, а награда је отишла и локалним новинама „Панчевац“, новинару Зорану Станижану за текст „Лепота најробијских мисли“, као и новинарки агенције Бета Љиљани Даниловић за ТВ прилог „МЗ Барлово - Куршумлија“. Најбољи локални радијски прилог је „Репортажа о Јагодини“ новинарке Радија „Београд 202“ Светлане Младеновић.

Победнике је бирао стручни жири који су чинили Веселин Симоновић, главни уредник „Блица“, Иван Цвејић, главни уредник агенције Бета, Биљана Вујасиновић, уредница информативног програма Радија Б92, Весна Манојловић са РТС-а, Тимошенко Милосављевић, главни уредник „Народних новина“ и Велимир Костадинов са Телевизије Нови Сад.

- Основна идеја конкурса је била приближавање локалне самоуправе грађанима, али и представљање добрих и лоших примера у раду локалних власти. Један од критеријума, поред професионалних, којим се жири водио при избору добитника награда јесте и тај да тема буде истраживачка. Било је пуно квалитетних радова, али посао жирија није био тежак јер је најбоље било лако препознати - каже Веселин Симоновић.

Награде су додељиване новинарима у медијима с националном и локалном покривеношћу.

М. Лесковац

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси