Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Криза: РТВ Б92 размишља о продаји
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 11. 2009.

Извор: Прес

Криза: РТВ Б92 размишља о продаји


У РТВ Б92 озбиљно размишљају о продаји већинског пакета акција те медијске куће, сазнаје Прес у одлично обавештеним круговима.


Према нашим сазнањима, компанија „Цитадел“, једна од водећих фирми у области инвестиционих улагања и један од саветника Владе Србије у процесима приватизације, увелико врши процену капитала и пословања РТВ Б92.

Власници Радиодифузног предузећа Б92 а. д. су фирма „Б92 траст“, која је у већинском власништву Верана Матића, компанија „Салинк ЛТД“ са Кипра и америчке фирме „Медија дивелопмент“ и „НЦА медија“, чији је власник српски бизнисмен Слободан Вучићевић. Мале проценте власништва у Б92 има и око 60 новинара ове куће.

Веран Матић, директор и главни и одговорни уредник Б92, демантује наша сазнања и тврди да његова компанија није на продају.

- Не постоји намера да се компанија прода. Истина је једино да је „Цитадел“ наш финансијски саветник и да нас консултује на који начин да управљамо финансијским средствима - наводи Матић.

Генерални директор „Цитадела“ Милутин Николић није јуче потврдио, али ни демантовао наша сазнања.

- Немам коментар на било каква питања која имају везе са радом наших клијената - казао нам је кратко је Николић.

Коначно, Слободан Вучићевић нам је кратко рекао да није упознат са плановима да се Б92 прода.

- Једино што знам јесте да је „Цитадел“ њихов финансијски саветник - каже Вучићевић.Иначе, „Цитадел“ је учествовао у приватизацијама НИН-а, „Мобтела“, дуванских индустрија у Нишу и Врању, Војвођанске и Панонске банке, Националне штедионице, Робних кућа „Београд“, „Књаза Милоша“, а учествовали су и у довођењу Банке Интеза и „Лукоила“ у Србију.

Е. П.






Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси