Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  До данас регистровано 25 листова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 11. 2009.

Извор: Данас

До данас регистровано 25 листова


Рок за упис штампаних медија у Регистар јавних гласила истиче у петак 13. новембра, а до сада је регистровано њих 25, сазнаје Данас увидом у сајт Агенције за привредне регистре (АПР).


У АПР наводе за наш лист да је закључно са 6. новембром поднето укупно 52 регистрационе пријаве за упис у Регистар јавних гласила, док су регистрована 32 јавна гласила.

Први регистровани штампани медиј је „Контакт - часопис о ХИВ-у и за ХИВ“, док се од дневних листова на сајту АПР могу пронаћи само Политика, Данас и Спортски журнал. Од осталих медија у Регистар је уписано пет телевизија, три радио станице, два интернет и електронска издања и ниједна новинска агенција.

Иако је према званичном податку АПР укупно регистровано 32 гласила, претрагом се долази до броја 35.

Наташа Вучковић-Лесендрић, помоћница министра културе задужена за медије, каже за Данас да није познато колико у Србији постоји јавних гласила, па је сврха Регистра да се формира прецизна евиденција.

- Дошли смо до неформалних сазнања да поједине општине немају ниједно јавно гласило, тако да ћемо Регистром добити јаснију слику о томе које области треба подржати или суфинансирати - објашњава Вучковић Лесендрић.

Подсетимо, Правилник о начину вођења Регистра јавних гласила ступио је на снагу 14. октобра и превиђа обавезу штампаних медија да поднесу пријаву за упис у Регистар у року од 30 дана, док је је рок за остале медије 90 дана, односно још два месеца. Казне предвиђене за осниваче који издају јавно гласило које није уписано у Регистар износе од милион до 20 милиона динара, а уз казну је превиђена и забрана издавања гласила.

Б. Цвејић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси