Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кустурица вратио касете ХРТ - у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 11. 2009.

Извор: б92

Кустурица вратио касете ХРТ - у


Режисер Емир Кустурица вратио је касете Хрватској радиотелевизији, пошто их је недавно одузео екипи те телевизије која је с њим снимала интервју у Мокрој Гори.


ХРТ је у недељу емитовао одломке из спорне емисије, на којима се види како Кустурица, изнервиран питањима уредника емисије "Недељом у два" Александра Станковића, прекида снимање раније договореног интервјуа, после око 20 минута разговора.

Станковић је раније оценио да је заплена материјала "класично разбојништво и чисти лоповлук", као и да ће ХРТ од Кустурице тражити да врати снимљени материјал, али да не верује да ће га добити.

Према Станковићевим речима, питања која су изнервирала редитеља односила су се на Слободана Милошевића и Кустуричин однос с њим.

Упитан зашто је с покојним српским председником пио виски током српске блокаде Сарајева, одговорио је да није имао избора.

Затим га је Станковић подсетио да је својевремено изјавио да је било дирљиво гледати како је Милошевић у хашкој судници слао пољупце супруги Мири и упитао га хоће ли и у Израелу, у којем снима идући филм, Израелцима рећи како је била дирљива пажња којом је Хитлер обасипао Еву Браун у Вучјој јами.

Кустурица на то није имао одговор, већ је упитао Станковића зашто не причају о хрватским легионарима који су убијали Србе по Хрватској.

На Станковићево контрапитање да ако тако мисли, зашто је "својевремено опевао Анту Готовину, човека који је оптужен за ратне злочине у Хагу" , Кустурица је уз псовке устао и напрасно завршио разговор.

Бета

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси