Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Спектакуларан бег рачуновође ХРТ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 11. 2009.

Извор: Б92

Спектакуларан бег рачуновође ХРТ-а


Рачуновођа ХРТ-а Артур Косановић проневерио је милион и по куна потписујући на стотине фиктивних вирмана за исплату хонорара.


На Хрватској телевизији признали су да је Косановић прошлог месеца за време посете ревизора, као у криминалним филмовима, побегао из зграде ХРТ-а. При ревизорској контроли, установљено је да нема покрића за милион и по куна за које је потписао вирмане, на шта је замолио ревизоре да сачекају пар минута да из суседне собе узме документацију.

Оставивши ташну на радном столу и јакну у канцеларији, он је изишао из зграде, ушао у свој ауто и великом брзином одјурио у БиХ до које из Загреба има око сат времена вожње.

Ревизори су у међувремену дигли узбуну, јер су схватили да нешто није у реду, а он се јавио из БиХ и поручио да ако буде кривично гоњен, сигурно неће одговарати сам.

Ревизори су код Косановића дошли због примопредаје у служби за превођење чија је дотадашња шефица отишла у пензију, па је тада утврђено да је Косановић потписао на стотине вирмана за исплату хонорара за преводилачке услуге за које недостаје ваљана документација.

Недељник "Глобус" објавио је изјаву портпарола ХРТ у којој потврђује да је Косановић оштетио ХРТ за милиони по куна, али да због истраге не може рећи да ли је Косановић имао помагаче.

Случај Косановића само је последњи у подужем низу оних који су спас од хрватске правде потражили у БиХ и обратно, знајући да неће бити изручени јер имају држављанства обеју земаља.

Танјуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси