Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Потпис за слободу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 11. 2009.

Извор: Kurir

Потпис за слободу


Петицију Курира и Гласа јавности којом се од надлежних државних органа захтева да се Радисаву Родићу и Славољубу Качаревићу омогући да се, због лошег здравственог стања, бране са слободе, јуче је у галерији „Глас“ потписало више од три стотине грађана.


Ослобађање покретача Курира и Гласа јавности и бившег одговорног уредника некада најјачих опозиционих новина у Србији, између осталих, подржали су и бивши начелник Службе државне безбедности и један од оснивача ЛДП Горан Петровић, лидер и потпредседница НС Велимир Илић и Дубравка Филиповски, заменик председника СНС Александар Вучић, напредњаци Борислав Пелевић, Зоран Бабић и Игор Бечић, портпарол ДСС Андреја Младеновић, књижевник Брана Црнчевић, новинар Марко Јанковић, некадашњи уредник Политике Хаџи Драган Антић и психолог Јован Марић.

- Ово је класичан атак на медије! Држава не може да се избори са медијима који их отворено критикују и зато су кренули да хапсе! Враћамо се у мрачно доба за које смо мислили да смо га превазишли, али видим да је ова власт идентична оној против које смо се борили. Борба се наставља, ево овде видим исте оне борце који су се онда борили за демократију, али, нажалост, нисмо дошли до циља - поручује Велимир Илић.

Психолог Јован Марић наглашава да је власт овим потезом послала веома лошу поруку.Издавач Хаџи Драган Антић сматра да је хапшење Родића и Качаревића политички обрачун и притисак власти на непослушне новине.

Члан Председништва СНС Борислав Пелевић сматра да је кристално јасно да је реч о обрачуну једног министра с нашим новинама.

Антрфиле :

Петровић: Дошао сам да подржим жртву режима


Бивши начелник Службе државне безбедности Србије Горан Петровић каже да је дошао да подржи жртву једног болесног, недемократског и тоталитарног режима који је изгубио компас.

- Када држава пошаље тридесет полицајаца да обезбеђује двадесет финансијских инспектора који треба да обаве једну баналну радњу, то се назива болесном и непотребном демонстрацијом силе. Тим потезом они су, злоупотребљавајући МУП, демонстрирали моћ. Дошао сам да протестујем против бандитизма државе - каже Петровић и додаје:

- Ако се држава бори против насиља тако што је она највећи силеџија, бојим се да је то апсурдно. Данас-сутра сви ми јесмо или можемо бити жртве управо тог недемократског режима, и из тог разлога дајем своју подршку жртви Родићу. Једино што је горе од криминала и разбојништва јесте селективно спровођење државне правде - упозорава Петровић.

И. Ш.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси