Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Неплаћен кредит донео хапшење
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 10. 2009.

Извор: Вечерње новости

Неплаћен кредит донео хапшење


Радисав Родић притворен је у полицији због кредита од 22 милиона динара узетих 2001. године од "Комерцијалне банке" и који није враћен
.

Власника дневних новина "Курир" и "Глас јавности" на информативни разговор у уторак увече привели су припадници Службе за борбу против организованог криминала, после чега му је одређен полицијски притвор до 48 сати.

По налогу тужилаштва, јуче ујутру СБПОК је привео и Славољуба Качаревића, бившег главног уредника "Гласа јавности" и директора "АБЦ штампарије". Качаревић се сумњичи за пословање "АБЦ штампарије" у 1999. и 2000. години.

Да је невраћени кредит разлог Родићевог привођења, потврђује и његов адвокат Сава Анђелковић. Он није желео да прецизира о којој суми се ради нити из које банке је узет новац.

- Реч је о делу невраћеног кредита - рекао је Анђелковић. - Новац је узела фирма, а не Родић лично.

Тужилаштво терети Родића, коме је током саслушања у МУП позлило, због чега је пребачен у затворску болницу, да је злоупотребио службени положај, јер је са двоје сарадника подигао кредит уз помоћ лажне документације.

Александар Родић, син приведеног власника, главни уредник "Курира" Раде Јеринић и Милан Кампонески, задужен за односе са јавношћу у Родићевим фирмама, тврде да разлози привођења нису финансијски, већ је намера застрашивање или гашење новина јавности.

Антрфиле :

Реаговања


Портпарол ДС Јелена Триван: Не желим да коментаришем хапшење Радисава Родића, јер су у току истражне радње.

- Шеф посланичке групе СРС Драган Тодоровић: Хапшење представља злоупотребу власти. Можда постоји неки проблем око пореза, али се све то могло решити неким другим методама, а не хапшењем.

- Заменик председника СНП Александар Вучић: Хапшење нема везе са прекршајима и привредним преступима.

- Удружење новинара Србије затражило је да МУП хитно саопшти у ком својству је приведен уредник онлајн "Балкан магазина" Славољуб Качаревић, некадашњи главни и одговорни уредник "Гласа јавности". УНС још није добио информацију од МУП зашто је Качаревић и даље у полицији.

И. Мићевић



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси