Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучић: Напредњаци крећу у рат против РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 10. 2009.

Извор: Прес

Вучић: Напредњаци крећу у рат против РТС-а


Заменик председника СНС-а Александар Вучић каже за Пресс да ће његова странка организовати бројне протесте против РТС-а, јер су незадовољни извештавањем Јавног сервиса.

Он је најавио да ће подмладак СНС-а данас извести перформанс испред зграде РТС-а „Минут до 12 да Дневник престане да лаже“, а да ће од 1. децембра организовати свакодневне акције против Јавног сервиса.

- Идеја је да прво наши омладинци на један шаљив и духовит начин прикажу како заправо изгледа „Други дневник“ РТС-а. А од децембра спремамо озбиљне протесте против медијског мрака који спроводи РТС. Само једна илустрација о томе како је СНС дискриминисан на РТС-у: слава ДС-а на РТС-у је приказана у 157 секунди, а о нашој слави није било ни секунда“, иако је СНС друга странка по подршци у Србији. Када гледамо њихов „Дневник“, помислим да живим у Финској, а знамо како народ живи - каже Вучић.

На питање да ли ће СНС у протестима користити пиштаљке и лупати у шерпе у време „Дневника“, како је некада опозиција протестовала против РТС-а, Вучић каже да ће „бити бучно, али без насиља“!

С друге стране, генерални директор РТС-а Александар Тијанић каже да је спреман већ данас да прими представнике СНС-а и с њима уз кафу поразговара о критикама које имају на рачун РТС-а.

Тијанић тврди и да СНС није дискриминисан у програму Јавног сервиса.

- То што Вучић најављује није прво градиво које преписује од ДОС-а. А знамо да РТС није исти као што је пре био. У нашем програму челници СНС-а су се 13 пута појавили у последњих месец дана. Морам и да напоменем да је све што је Вучић у прошлости организовао за неког завршило са врло лошим последицама - каже Тијанић.

На наше питање да ли овим мисли на митинг подршке Радовану Караџићу кад је страдао Ранко Панић, Тијанић је одговорио да је „рекао шта има“.

Д. И.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси