Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Родић и Качаревић задржани у полицији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 10. 2009.

Извор: РТС

Родић и Качаревић задржани у полицији


Радисаву Родићу, власнику "Курира" и "Гласа јавности" и бившем главном уреднику и директору "Гласа јавности" Славољубу Качаревићу одређене мере задржавања од 48 сати. Опозиција критикује, УНС тражи одговоре.

Полиција је одредила мере задржавања од 48 сати за Радисава Родића, власника дневних листова "Курир" и "Глас јавности" и бившег главног уредника и директора "Гласа јавности" Славољуба Качаревића.

Радисав Родић је ухапшен синоћ у Београду, због неодазивања на позив Окружног тужилаштва које је против њега покренуло поступак.

Родић је 27. октобра требало да се појави на саслушању у Окружном суду у Београду, али је поднео уверење да се налази на болничком лечењу, сазнаје Радио-телевизија Србије.

Полиција га је, међутим, око 19 часова пронашла у ресторану "Спорт" на Аутокоманди и привела га на информативни разговор. Одређена му је мера задржавања у трајању од 48 сати.

Током саслушања због погоршаног здравственог стања, пребачен је у затворску болницу.

Славољуб Качаревић је ухапшен је испред улаза у своју зграду у Београду. Качаревића су привели припадници СБПОК.

Качаревић је водио "Глас јавности" од 1999. до 2004. године заједно са Родићем.

"После хапшења Родић и Качаревића, сасвим је јасно да разлози за њихово привођење нису никакве финансијске малверзације, већ искључиво критичко писање ових новина о корупцији појединаца из власти", каже се у саопштењу редакција "Гласа јавности" и "Курира".

Опозиција критикује, УНС тражи одговоре


Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић оценио је да хапшење Радисава Родића нема везе са прекршајима и привредним преступима за које се власник "Курира" и "Гласа јавности" сумњичи, већ да је то покушај "актуелне власти да забрани свако другачије мишљење и уведе диктатуру".

Демократска странка Србије сматра да хапшењем власника "Курира" Радисава Родић актуелна власт "покушава да одагна неки страх који је мучи".

"Очигледно је да се власт нечега плаши, јер је Родићу могла да наплати казну, уколико је утврдила неку неправилност у његовом књиговодству, али њима је потребна представа и хапшење, којом мисле да ућуткају сваку слободно изговорену реч", саопштио је ДСС.

Удружење новинара Србије тражи да МУП хитно саопшти у ком својству је приведен Славољуб Качаревић, уредник онлајн Балкан магазинa, члан Извршног Одбора УНС-а и некадашњи главни и одговорни уредник "Гласа јавности".


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси