Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Криви су
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 10. 2009.

Извор: Правда

Криви су


Четврти општински суд у Београду донео је пресуду у којој су ауторка емисије „Инсајдер" Бранка Станковић и уредник телевизије Б92 Веран Матић проглашени кривим због клевета изнесених против Ивана Божовића, сина бившег окружног тужиоца Милована Божовића.

Они су дужни да у року од 15 дана на основу пресуде оштећеном Божовићу исплате 149.000 динара.

Наиме, Иван Божовић тужио је Станковићку и Матића због навода у емисији „Инсајдер", која се емитује на телевизији Б92, да је члан једне од криминалних група.Божовићева адвокатица Мирјана Радовановић у изјави за Правду казала је да су у емисији „Инсајдер" на телевизији Б92, 11. децембра 2008. године, изнете неистините инфорт мације које су нанеле штету и окаљале углед њеном клијенту.

- Усвојен је службени захтев и обавезни су Станковићка и Матић да са затезном каматом исплате мом клијенту 80.000 динара. Они су у тој емисији навели да је мој клијент „лице које је блиско организованој криминалној групи и црногорској мафији".

Поред тога, на телевизији Б92 изнета је и лажна тврдња да се он налази у Белој књизи.

У току процеса казали су да ће ту књигу показати Суду, међутим, и поред захтева судије, они је нису донели. Осуђени су да на неки начин надокнаде штету тужиоцу. Овај парнични поступак је правоснажно окончан, а кривични је у току - рекла је адвокатица Радовановић.

Она је напоменула да су се осуђени жалили на првостепену пресуду Окружном суду у Београду, али да је тај Суд, како је казала, потврдио раније донету пресуду Четвртог општинског суда.

- Сада следи извршење и наплата овог новчаног износа. Проблем је што ми за ту наплату морамо да доставимо жирорачуне Бранке Станковић и Верана Матића како би се извршила наплата овог новчаног износа.

Поред овог износа, они су дужни да уплате и трошкове од 69.000 динара како би тужиоцу надокнадили трошкове парничног поступка - наводи Божовићева адвокатица.

Судија Четвртог општинског суда Драган Атанасијевић јуче је одложио претрес по кривичном предмету, а по приватној кривичној тужби Ивана Божовића против Бранке Станковић за 11. децембра, иако се окривљена појавила пред судијом.

Адвокатице Мирјане Радовановић сумња да је нечија жеља застаревање овог поступка.

П. Јеремић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси