Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Добитник новинарске награде „Душан Богавац“ за етику и храброст за 2009.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 10. 2009.

Извор: НУНС

Добитник новинарске награде „Душан Богавац“ за етику и храброст за 2009.


Жири новинарске награде „Душан Богавац“ за етику и храброст одлучио је да за 2009. годину добитник буде самостални новинар Павел Домоњи.

Као фриленсер Павел Домоњи је писао за листове „Взлет“, „Хлас људу“, „Борба“, „Одговор“ и магазин „Кошава“ из Вршца, за „Независни војводјански градјански лист“, „Булевар“ и „Хрватска ријеч“. Тренутно пише за „Либертатеу“ и www.autonomija.info, а повремено и за „Пешчаник“.

За Хелсиншки одбор за људска права у Србији приредио је књиге „Индивидуална и колективна права“, „Измедју начела и стварности“, „Војводјански идентитет“ и „Мултиетнички идентитет Војводине“, а пре тога и књигу Мирка Дјордјевића „Знаци времена“.

У новинарском ангажману и јавној комуникацији Павел Домоњи доследно и храбро заступа прогресивне, демократске и антифашистичке ставове.

Ове године у ужем избору за награду „Душан Богавац“ били су и новинарка Настасја Радовић, новинари Бранко Станковић, Димитрије Боаров и Југослав Ћосић, као и редакција „Е новина“.
Жири је радио у саставу Мирко Дјордјевић, Милош Живановић, Мијат Лакићевић, Филип Младеновић, Надежда Гаће и Бранка Богавац.

Церемонија доделе новинарске награде „Душан Богавац“ за етику и храброст одржаће се у среду, 28. октобра 2008.у 12 сати у просторијама НУНС-а на ИИ спрату Дома новинара Србије, Ресавска 28


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси