Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Извештавање о обавештајно - безбедносном сектору
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 10. 2009.

Извор: Данас

Извештавање о обавештајно - безбедносном сектору


У понедељак је у београдском Медија центру, а у организацији Удружења Европских новинара Србије одржан семинар под називом „Извештавање о обавештајно - безбедносном сектору.

Циљ семинара био је едукација новинара који, између осталог, извештавају и о раду обаветајних и безбедносних структура у земљи.

Предавачи на семинару били су еминентни стручњаци из Војнобезбедносне агенције, Војнообавештајне агенције, Безбедносно информативне агенције, генералног секретаријата Председника, Одбора за одбрану и безбедност Скупштине Србије, генерални секретар службе повереника за информације од јавног значаја, представник ОЕБС-а и Факултета безбедности.

Они су презентовали начин рада ових специфичних служби које се баве обавештајно - безбедносним сектором, као и конкретно шта је то што би новинари морали знати о овим службама и на који начин извештавали.

Они су показали да су службе из овог сектора, извршиле трансформације и велики искорак ка цивилној контроли, да су се ствари промениле и да сада јавност има већу доступност информацијама о њиховом раду.

Занимљиво је било чути и предавање генералног секретара службе повереника за информације од јавног значаја, који је детаљно изнео случајеве, када и ко може добити и које су то информације од јавног значаја.

И. А.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси