Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТС И РТВ дуплирају дописничке мреже
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 10. 2009.

Извор: Прес

РТС И РТВ дуплирају дописничке мреже


НОВИ САД - Радио-телевизија Србије планира да до средине идуће године у Војводини отвори 10 дописничких центара, а на челу дописничке мреже налазиће се Дина Вранешевић-Курбатвински, која је две године била директорка Телевизије Војводине.


С друге стране, руководство Телевизије Војводине такође је одлучило да отвори седам дописништава у већим градовима покрајине, што би значило да ће Војводина бити покривена са укупно 17 дописништва националне и регионалне телевизије!

До пре четири године оне су биле једна медијска кућа, сад су одвојене, али њихов рад и даље финансирају грађани преко обавезне обједињене РТВ претплате!

- Не видим шта је спорно у томе што РТС жели да има своје дописништво и своје новинаре у већим градовима Војводине? Па имају их и Пинк и Б92, зашто РТС не би требало да има дописничку мрежу у Војводини? РТС је национални, а Телевизија Војводине је регионални јавни сервис, и они су према Закону о радиодифузији два правна лица од 2005. године, само нам је претплата обједињена. Она се плаћа преко рачуна за струју и од тако прикупљеног новаца Телевизији Војводине се враћа 70 одсто - каже Дина Вранешевић-Курбатвински, која је, како додаје, и заменица директора РТС-а Александра Тијанића.

Вранешевићева подсећа да РТС већ има дописништво у Вршцу, Зрењанину, Кикинди и Панчеву, те сматра да је постојећа сарадња између два јавна сервиса коректна, али истиче да РТС и поред тога жели да има своје новинаре у Војводини који ће бити 24 сата на располагању тој медијској кући.

На питање да ли би бољом сарадњом та два јавна сервиса мрежа дописништава могла бити рационалнија, с обзиром на то да рад обе телевизије финансирају грађани, покрајински секретар за информације и потпредседница Извршног већа Војводине Ана Томанова-Маканова каже да не види сврху да се послови дуплирају.

- Нико до сада није нас званично обавестио о томе да РТС намерава да отвори своју дописничку мрежу у Војводини! Све што знам о томе, знам незванично. Међутим, није ми јасно зашто би требало да се у Војводини дуплирају послови? То је сулуда пословна политика, јер ће и Телевизија Војводине да отвори своје дописништво у Суботици, Сомбору, Сремској Митровици, Зрењанину, Кикинди, Панчеву и Вршцу, а то су исти градови, где РТС већ има или ће имати дописништво - рекла за Прес Ана Томанова-Маканова.

Е. Ј.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси