Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Тренутак истине” може и угасити „Пинк”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 10. 2009.

Извор: Dnevnik

„Тренутак истине” може и угасити „Пинк”


Заменик председника Савета РРА Горан Караџић каже да је ТВ „Пинк“ позвана да се на наредној седници изјасни о „Тренутку истине“, у којем је учесница Ј. М., између осталог, изјавила да ју је отац сексуално злостављао од њене 11 године и да је осетила олакшање кад је убијен.


– РРА је два дана после те шокантне емисије својим стручним службама наложила да припреме детаљан извештај, али, по Закону о радиодифузији, и емитер треба да се изјасни – наглашава Караџић.

– Уколико нађе да је Закон прекршен, Савет РРА емитеру може изрећи опомену, упозорење, привремено или трајно одузети дозволу, али и покренути против њега судски поступак.

 „Тренутак истине“ је, иначе, лиценцирани шоу, који се производи и емитује у још 23 земље, међу којима су САД, Шпанија, Бразил, Немачка, Француска, Италија и Велика Британија.

Портпаролка РТВ „Пинк“ Татјана Војтеховски, која је и водитељка спорног серијала, каже да ће се њена фирма одазвати позиву РРА, иако у допису није прецизирано који је члан закона прекршен.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси