Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Дневник" на суду због огласа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 10. 2009.

Извор: Прес

"Дневник" на суду због огласа


У Општинском суду за прекршаје у Новом Саду јуче је одржано друго рочиште у прекршајном поступку против куће „Дневник Војводина пресс“ д.о.о. као издавача „Огласних новина“. Поступак је покренут због малог огласа о издавању гарсоњере, објављеног 10. децембра 2008.

На јучерашњем рочишту директор огласног одељења Светозар Карановић рекао је да му је тржишна инспекторка Вукосава Иванов предложила да обештети Драгог Булатовића, некадашњег начелника комуналне инспекције.Булатовићев број грешком је објављен у огласу у којем се продаје гарсоњера. Он је одмах позвао редакцију „Дневника“ и рекао да је број његовог мобилног злоупотребљен и да га узнемиравају позиви због тог огласа.

- Новине у којима је изашао овај оглас појавиле су се на трафикама у 7 сати ујутро, а већ у 9 часова појавио се извесни господин Драги Булатовић који је тврдио да је узнемираван, јер је објављен његов број телефона уз мали оглас и тражио одштету. Ми смо то одбили, а онда се појавила инспекторка која је данима истраживала случај. И она ме је питала да ли смо спремни да платимо одштету. Пошто смо сматрали да је у питању миноран случај, а она се њиме бави данима, питали смо је који је разлог таквог понашања, а она је казала да је у питању њен колега инспектор. У међувремену је тај колега и смењен за функције - рекао је генерални директор „Дневника“ Душан Влаовић.

Карановић је рекао да оглас више никада није објављен, али да је осам дана касније у редакцију дошла тржишна инспекција, која је окривила „Дневник“ да је оглас објавио „без претходне непосредне или посредне провере идентитета оглашивача“.

Карановић је казао да је провера сваког појединачног оглашивача немогућа, јер је таквих оглашивача у „Огласним новинама“ између 4.000 и 5.000 у сваком броју.

- Ако „Дневник“ буде осуђен због погрешног телефонског броја у бесплатном малом огласу, биће то преседан и увод у велику несигурност медија - упозорио је Душан Влаовић.

А. И

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси