Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гран при Сомборског ИНТЕРФЕР-А Момчилу Петровићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 10. 2009.

Извор: Дневник

Гран при Сомборског ИНТЕРФЕР-А Момчилу Петровићу


Добитник Гран прија „Лаза Костић”, главне награде Интернационалног фестивала репортаже ИНТЕРФЕР, 14. пут одржаног у Сомбору, је Момчило Петровић, репортер дневног листа „Блиц”.

Стручни жири (Душан Радуловић, Миливоје Млађеновић и Бранимир Плавшић) златне повеље ИНТЕРФЕР-а је доделио Зорану Шапоњић у из „Гласа јавности” (новинска репортажа), апсолвенткињи журнализма с Факултета политичких наука Милки Домановић за радио-репортажу и новинару РТС-а Јовану Маринковић у за ТВ прилог.

Сребрне повеље овогодишњег ИНТЕРФЕР-а добили су Васко Радусиновић (новинске репортаже), Момчило Стојков (радио) и Дејан Радуловић (телевизијска форма).

Бронзане повеље припале су журанлистичком тандему Филип Берташ он и Марија Јанковић, радиорепортеру Стојану Радојловић у и ТВ журналисти Новици Савићу.

Од 110 радова пристиглих на конкурс једног од најпрестижнијих српских новинарских фестивала дипломама су награђ ени и Бранка Јајић, Жарко Јањић, Драго Тодоровић, Бранислав Угринов, Светлана Остојић, Тамара Попов, Драгана Васиљевић, Драгана Сотировска и Игор Алексић.

Награда за животно дело и традиционални поклон, дело прослављеног сомборског маестра Саве Стојкова, припали су легенди „Политике” Бранки Оташевић.

Сам фестивал, који је ове године због кризе трајао само један дан, одржан је под покровитељством Републичког министарства културе, Покрајинског секретаријата за информисање и града Сомбора.

М. Ћ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси