Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Суд пуни коверте
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 10. 2009.

Извор: Вечерње новости

Суд пуни коверте


Ако Виши трговински суд потврди првостепену пресуду, у касу Врњачке радио-телевизије (ВРТ) ускоро би могло да се слије око 300.000 евра што би за врњачке новинаре значило не само опстанак на суровом медијском тржишту, него и препород ове локалне информативне куће.

На спектакуларној аукцијској продаји крајем 2007. године, АТП “Морава” из Врњачке Бање чији је власник новосадски бизнисмен Остоја Тегелтија, “купила” је ову малу локалну телевизију за баснословних 191 милион динара, или 2,5 милиона евра, иако је почетна цена износила само 2,5 милиона динара!Убрзо потом не уплативши уговорену суму у законском року, “Морава” је одустала од куповине, па су је ВРТ и Агенција за приватизацију тужили суду захтевајући надокнаду штете у висини од 30 одсто излицитиране цене, како то закон и прописује.

- После неуспешне продаје, ВРТ је ипак задржала статус јавног предузећа и тренутно сами преживљавамо уз малу помоћ локалне самоуправе. Из општинског буџета месечно добијамо око милион динара, али је то тек 60 одсто од новца потребног за покривање свих трошкова и плата 47 запослених. Због тога је тренутно 15 радника на принудном одмору - каже Снежана Милићевић, директор ВРТ.Радио-Врњачка Бања, као једна од најстаријих локалних станица у Србији ове године је, иначе, прославила 40. годишњицу постојања.

Антрфиле :

Ибарске новости


Власник  “Мораве” Остоја Тегелтија везује се и за пропаст краљевачког информативног предузећа “Ибарске новости”. После дуге агоније и поништења приватизације, ова некада највећа информативна кућа у централној Србији доспела је на руб пропасти.

Г. Ћировић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси