Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пријава због малог огласа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 10. 2009.

Извор: Дневник

Пријава због малог огласа


Пословодство „Дневника“ протестовало је јуче јер је Тржишна инспекција поднела прекршајну пријаву против „Огласних новина“, у власништву тог листа, због малог огласа у којем је наведен број мобилног телефона особе која није дала оглас.

„Ако ’Дневник’ буде осуђен због погрешног телефонског броја у једном бесплатном малом огласу, биће то преседан и увод у велику несигурност медија које ће свако за свашта моћи да тужи тражећи корист“, навео је генерални директор „Дневник Војводина преса“ Душан Влаовић у саопш тењу за медије. Оценио је да Тржишна инспекција за тај случај показује „несразмерно огромно интересовање, иако сигурно има много важнијих послова“.

Како се наводи у саопштењу, повод за подношење прекршајне пријаве је мали оглас у којем је писало:

„Веома повољно издајем намештену гарсоњеру, Грбавица, Први спрат, телефон 064/275...“, који је објављен у броју „Огласних новина“ од 10. децембра 2008. године. Истог дана када је оглас објављен, у Редакцију „Дневника“ дошао је човек који се представио као Д. Б. и као наводни власник броја телефона наведеног у тексту. Рекао је да је број његовог мобилног телефона злоупотребљен, да није дао оглас и да га узнемиравају телефонски позиви поводом огласа.

„Дневник“ је одмах потом повукао спорни оглас, а осам дана касније у Редакцију је дошла Тржишна инспекција, која је потом окривила лист да је оглас објавио „без претходне непосредне или посредне провере идентитета оглашивача“.

Руководиоци „Дневника“ објаснили су инспекторима да је провера сваког појединач ног оглашивача који продаје неку своју имовину или услугу немогућа, пошто је таквих оглашивача на хиљаде, а у неким огласницима и на десетине хиљада. Објаснили су и да грађани огласе шаљу најчешће телефоном, СМС или ММС порукама, или исписане на купону, путем обичне поште и убацивањем у сандуче испред зграде „Дневника“.

Рочиште против „Дневника“ заказано је за понедељак, 12. октобар, у девет сати, наводи се у саопштењу за јавност.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси