Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Догодине телевизија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 10. 2009.

Извор: Дневник

Догодине телевизија


Јуче су у Старој Пазови, потпредседница Извршног већа АПВ, покрајински секретар за информисање и председница Националног већа Словака Ана Томанова-Маканова и председник општине Стара Пазова Горан Јовић отворили канцеларију „Хласа људу” за Срем.


Општина је обезбедила канцеларију коју је окречила и уредила МЗ Стара Пазова, а намештај и компјутер обезбедио је Национални савет Словачке националне заједнице. Томанова-Маканова је најавила конкурс Покрајинског секретаријата за информисање за медије до краја године, за шта је обезбеђено пола милиона динара, као и конкурс за кадровско усавршавање медија, где је планирано три милиона динара.

На овом скупу најављено је и да се за наредну годину припрема рад телевизије Стара Пазова.

У име часописа „Хлас људу” на отварању канцеларије и подршци захвалио је директор Самуел Жиак, а новинар Ото Филип је посетио да је „Хлас људу” најстарији часопис на језику националне заједнице у свим досадашњим Југославијама и сада Србији, 19, октобра навршава се 65 година излажења.

Овај скуп је искоришћен и да, у име Савета Словачке националне мањине ,буде уручена новчана помоћ од 30.000 динара и стипендија од 3.000 динара Наташи Крижан из Старе Пазове, а књиге и дидактички материјал на словачком језику део су донације Словачке Републике ПУ „Полетарац”.

А. Н.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси