Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сомборски омаж краљици новинарства
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 10. 2009.

Извор: Дневник

Сомборски омаж краљици новинарства


У суботу ће се у Сомбору одржати 14. интернационални фестивал репортаже, Интерфер. Криза утицала и на једно од најзначајнијих окупљања српских и светских новинара који негују жанр репортаже, па ће се почаст „краљици новинарства“ указати само први дан викенда.

Према програму организатора, сомборске РТВ куће „Спектар“, након полагања венаца на гроб Лазе Костића, првог председника Друштва новинара Србије, Фестивал свечано почиње у 11 сати у просторијама сомборске Српске читаонице, која носи име највећег српског лиричара и оснивача српског журналистичког еснафа.

Након објаве фестивалског жирија, који ће прогласити лауреате, биће уприличен разговор с већ познатим овогодишњим добитником награде за животно дело, Бранком Оташевић, доајеном листа „Политика“.

Награде у ће 13 сати свечано бити уручене у Великој сали месне Скупштине, где ће, поред награђених аутора новинских, радијских и телевизијских репортажа (за такмичарску селекцију пријављено је 117) из свих крајева света, бити и добитник Гран прија „Лаза Костић“, који, осим славе, добитнику „доноси“ и 70.000 динара.

М. Ћ.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси