Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Полиција не води хајку против мене
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 10. 2009.

Извор: Правда

Полиција не води хајку против мене


Изборна скупштина УНС-а и моје постављење за председника удружења нису поништени. У току је судски поступак по жалби актива новинара, а ми се нећемо жалити на одлуку судског органа, јер за то нема потребе - рекла је у интервјуу Правди Љиљана Смајловић, председник УНС-а.


Шта се заиста десило на изборној скупштини?


- Ветерани су на почетку гласања били врло незадовољни и тражили су промену дотадашњег руководства. Од почетка изборне скупштине они су имали неке замерке, почев од тога ко ће водити седницу, што је јавним гласањем резултирало њиховим поразом, па све до избора новог руководства, које је изабрано тајним гласањем и где је мој избор изгласан огромном већином. Када су схватили да ће изгубити, пробали су да сруше изборну скупштину својим повлачењем. Иначе, бројни чланови ветерана су гласали, упркос томе што су водећи људи то одбили.

Каква је улога МУП-а у овом проблему? Изјавили сте да Полиција не треба да се меша у избор водећих људи у новинарским удружењима?

- Рекла сам да они треба да раде свој, административни део посла, а органе УНС-а бирају новинари, као што је увек било. Такође, бесмислене су изјаве да је полиција поништила изборну скупштину УНС-а, и моје постављење за председника, јер то уопште није посао полиције. Полиција не води хајку против УНС-а, а мене су легално регистровали, да би се ветерани након тога жалили, и тренутно је у току судски поступак.

Ко су новинари који чине побуњени део УНС-а?

- Не бих помињала имена свих тих људи, али међу њима су свакако Раде Брајовић, Душан Радовановић и Угљеша Мрдић, који није ветеран, али је у тој групи. Немам никакав проблем са тим што у удружењу постоји нека врста борбе за власт. Можда није лепо да кажем у јавности, али мислим да је на овој скупштини победила реформистичка струја. Актив ветерана су старији новинари, са много слободног времена, који уз то воле да се баве политиком, и отуда потреба да се ова прича потенцира. Иначе, ветерани имају веома привилегован статус у УНС-у, просторије за састанке и још много тога. Наша професија се мења великом брзином, а стичем утисак да су ти људи помало остали у прошлости.

Дакле, Ваше је мишљење да нема незаконитих и нелегалних одлука на скупштини?


- Нема говора. Нисам учествовала у организацији скупштине, али по свему што сам могла да закључим група ветерана је била у апсолутној мањини у свему што се одлучивало. Све је апсолутно легално. Реално, да се понови изборна скупштина, Ђуро Билбија би поново изгубио.

Да ли ће УНС уложити жалбу на одлуку МУП-а о поништењу првостепеног решења?


- Нема потребе да ми улажемо жалбу. Решење другостепеног суда да врати предмет одлуке на разматрање првостепеном је довољно, односно, правно гледано, у овој фази поступка не постоји потреба за било каквом жалбом.

С.Ј.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси