Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одаловић: РТС да спусти цену преноса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 10. 2009.

Извор: Блиц

Одаловић: РТС да спусти цену преноса


Секретар Скупштине Србије Вељко Одаловић изјавио је јуче за „Блиц“ да очекује да РТС прихвати да парламент за телевизијске преносе плаћа мањи износ од пола милиона динара, што је рачун који је испоставио директор републичког јавног сервиса Александар Тијанић.


Одаловић није могао да лицитира са износом новца који је у овом тренутку прихватљив за парламент пре него што, како је навео, Радна група парламента не анализира стварне трошкове РТС-а за преносе заседања.

Секретар парламента каже да су од Тијанића добили уверавања да ће 6. октобра, када почиње редовна јесења заседања, РТС преносити скупштинска заседања.

- Верујем да ће РТС прихватити да за мању суму преноси седнице и да ће уважити чињеницу да је Скупштина институција која се финансира искључиво из буџета и да не приходује додатна средства - рекао је Одаловић.

Скупштина Србије, према његовим речима, до сада никад није плаћала телевизијске преносе седнице јер је то била законска обавеза РТС-а. Однедавно, како је рекао, то не спада у законску обавезу ове куће.

М. М.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси