Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТС оснива дописништво у Новом Саду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 09. 2009.

Извор: Дневник

РТС оснива дописништво у Новом Саду


Руководство Радио-телевизије Србије одлучило је да у Новом Саду формира дописништво Медијског јавног сервиса, саопштио је јуче РТС. За вршиоца дужности шефа дописништва одређена је Дина Курбатвински Вранешевић, дугогодишња радница РТС-а која је две године била и директор Радио телевизије Војводине.

У Војводини РТС тренутно има четири дописништва: Вршац, Зрењанин, Кикинда и Панчево, са укупно 28 запослених, подсећа се у саопштењу.

Постојећа сарадња РТС-а и РТВ-а је „коректна, размењују се информације, емисије и превазиђени су проблеми око претплате и поделе прикупљених средстава по важећем закону“. РТС-у је потребан студио, монтаж е и дописници који су двадесет четири сата на располагању, а будућ и да РТВ није у стању да непрекидно уступа своје капацитете, одлучено је да се формира сопствено дописништво у Новом Саду, образложено је у саопштењу.

Дописништво у Новом Саду је једно од укупно десет, колико је планирано да се отвори у овом делу Србије до краја деценије, „а руководство РТС-а уложиће напоре да се досадашња сарадња са РТВ унапреди и учврсти“.

Танјуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси