Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТС отвара представништво у Новом Саду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 09. 2009.

Извор: Дневник

РТС отвара представништво у Новом Саду


Директор Радио телевизије Србије Александар Тијанић одлучио је да отвори представништво ове медијске куће у Новом Саду. Како смо незванично сазнали, представништво РТС-а је у повоју, а за његовог шефа се најављује бивша директорка РТВ-а Дина Курбатвински Вранешевић, коју је УО РТВ-а сменио у децембру прошле године.


Према незваничним информацијама, представниш тво РТС-а ће за почетак да ради маркетиншки посао, са тежњом да ускоро прерасте у дописништво, што би довело у питање уходану сарадњу са Радио телевизијом Војводине.

Одлука о увођењу новосадског огранка државног јавног сервиса, тврди извор “Дневника” последица је поделе новца између два јавна сервиса, којом руководство РТС-а није задовољно.Према закону, РТС убире новац од претплате на територији целе Србије (без КиМ), а износ прикупљен на територији Војводине дели са РТВ-ом тако да 30 одсто остаје у Београду, док се 70 одсто упућује покрајинском јавном сервису.

Последњих дана се увелико спекулише да руководство РТС-а покушава да покаже како је РТВ вишак у јавном информисању државе, те да је оснивање представништва у Новом Саду један од начина да то учини.

Директор Радио телевизије Војводина Блажо Поповић за “Дневник” каже да није чуо за ову вест јер је извесно време провео ван града. Он је истакао да РТВ и РТС имају веома коректну сарадњу, која обухвата размену прилога и емисија те да са те стране нема никаквих проблема.РТС-у је вероватно потребно да има дневна укључења у програм у свако доба, што ми не обезбеђујемо па је то вероватно разлог за стварање дописништва, уколико је та прича тачна – рекао је Поповић.

– РТС и РТВ су две потпуно различите куће и ја не желим да коментаришем њихове пословне потезе. Њихово је право да имају представништво овде, шта год да се иза тог потеза крије.

Како нам је на РТВ-у раније речено, између два јавна сервиса постоји веома уходана размена материјала. Медијске куће једна другој шаљу дневне распореде снимања па изабиру шта их занима и желе да емитују. Покрајински јавни сервис, између осталог и за РТС покрива све спортске догађаје на својој територији, а неретко њихови прилози и из других сфера живота бивају емитовани у информативним емисијама републичког медијског сервиса.

Потврду ових информација до данас нисмо добили од ПР службе РТС-а, иако смо питања послали још прошлог петка.

П. Клаић



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси