Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Непостојећи савет изабрао нелегални УО"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 09. 2009.

Извор: Данас

„Непостојећи савет изабрао нелегални УО"


- Управни одбор Новинско издавачке установе Буњевачки информативни центар обавестио је медије да се „у јавности појавио нелегални УО НИУ Буњевачки центар, изабран на 31. седници Националног савета буњевачке националне мањине“.


Седница је била без кворума, али и Национални савет је без потребног броја чланова, јер су неки пре извесног времена дали оставке у овом телу, наводи УО ове издавачке установе.

На поменутој седници БНС смењена је и директорка БИЦ-а мр Сузана Кујунџић-Остојић, што се такође сматра нелегалним. О овом случају обавештене су покрајинске и републичке власти, а у наредним данима спор би требало да се разреши у Министарству за људска и мањинска права, где је Национални савет буњевачке националне мањине регистрован.

Потписници овог саопштења наводе и да је од 31. јула и сам Национални савет нелегалан, јер је од тог датума број чланова Савета пао испод законског минимума. Након тога је „једна мањинска група бивших чланова првог сазива Националног Савета наставила да делује самозвано као национални Савет“. „Њихове одлуке сматрамо апсолутно ништавим, јер су донете од стране непостојећег органа“, наводи се у саопштењу УО БИЦ-а.

В. Л.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси