Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Само Митровић добио право да буде "ружичаст"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 08. 2009.

Извор: Дневник

Само Митровић добио право да буде "ружичаст"


У летњем периоду и телевизије се пребацују на летњу шему, у којој се с програма скидају информативне емисије, а уводи више оних забавних, разговорљивих тема о кувању, сексу, добрим плажама или кремама за сунчање. Иако професионалци тврде да лоших тема нема, питање је да ли су баш то програмске шеме с којима су се ТВ куће својевремено кандидовале за националне фреквенције.

Заменик председника Савета Републичке радиодифузне агенције Горан Караџић каже да тај савет обавља надзор над програмским елаборатима и да се све ТВ куће крећу у оквиру својих шема.

– Није Савет тај који им намеће обавезу већ су они сами рекли каква ће им бити програмска шема – каже Караџић за "Дневник".

– Осим тога, оне се сезонски мењају и не мора бити “у секунду”, како је наведено у програмском елаборату. По његовим речима, станице могу чак и без сагласности РРА да мењају програмски елаборат или да затраже сагласност ако увиде да ће им информативни програм, спортски или, пак, дечји, донети гледаност. Или да кажу да сада, у време кризе, наводи он, имају другачију шему.

– Међутим, нико такву сагласност није тражио и сви су остали у оквиру својих шема – каже Караџић.

– Кад погледате ТВ “Пинк” и ТВ Б-92 пре доношења одлуке о додели френквеције и данас, видите да су то исте телевизије, без велике разлике. Можда је више има код Б-92, који је увео формате попут “Великог брата”, али “Пинк” је ту направио најмање одступања. С друге стране, подсетио је на то да је доста представки у Савет стигло због емисија “Тренутак истине” и да су реакције јавности изазвале и “Курсаџије” на ТВ “Пинк”. Савет РРА је због тог серијала имао притужбе на говор мржње – стављање неких нација у негативан контекст. Притужбе су стизале и против РТС-а због говора мржње једног посланика за скупштинском говорницом, подсећа Караџић.

– Нису телевизије анђеоска бића да буду потпуно безгрешне, али нису ни регулаторна тела ту да за сваку грешку одузимају дозволу – навео је заменик председника Савета РРА. Казао је и да је важно је да се заштити јавни и интерес грађана Србије, да не буду малтретирани с екрана говором мржње и оним што закон брани.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси