Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бунт власника РТВ „Спектри” у Бујановцу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 08. 2009.

Извор: Политика

Бунт власника РТВ „Спектри” у Бујановцу


Бујановац – Обавештавам јавност да сам техничком особљу ТВ „Спектри” наредио да пусте у етар сигнал радија „Спектри”, и поред тога што не поседујемо законску фреквенцију и уредну дозволу за рад… стоји на почетку необичног обраћања јавности Неџата Бељулија, власника компаније „Елхан комерц”, у чијем је саставу и Телевизија „Спектри” у Бујановцу, која емитује програм на албанском језику, и за разлику од радија, има дозволу за рад.


У наставку обраћања, Бељули објашњава свој потез:

– Уочио сам да је у општинама Бујановац и Прешево, узалудно поштовати закон државе у којој живимо, као и одлуке Републичке радиодифузне агенције и Републичке агенције за телекомуникације. Такав је случај са ТВ Прешево, која је наставила са радом иако нема фреквенцију и дозволу, чак и после печаћења и гашења предајника од стране РАТЕЛ-а. Неко је отпечатио предајник и, очигледно, бломбу бацио у корпу за смеће, због чега би негде у унутрашњости Србије завршио у затвору…

У наставку обраћања Бељули каже да користи прилику да јавно пита, као и многи грађани ових општина, о чему се то овде ради?

– То питам господу из врха власти, РАТЕЛ-а, РРА, као и МУП-а. О каквим се незаконским поткусуривањима ради у сврху дневне политике. Да ли је због тога употребљен појам фиктивно Координационо тело? Чему ће оно служити у будућности, под условом да се у њему конституишу и „шерифи” (Албанци) са југа Србије? Неће ваљда да служи као инструмент плаћања за оно – „учини ми да ти учиним”!

–Докле овако, пита се на крају саопштења Неџат Бељули, који за „Политику” каже да ће емитовати програм на свом „пиратском” радију – „све док се не почне са поштовањем закона”.

Ж. Матић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси