Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тужићемо владу суду у Стразбуру
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 08. 2009.

Извор: Pravda

Тужићемо владу суду у Стразбуру


Председница УНСа Љиљана Смајловић за Правду каже да ће од Уставног суда тражити да Закон о информисању прогласи неуставним уколико Предлог о изменама и допунама овог закона буде усвојен у Скупштини Србије.

Смајловићка истиче да је неизгласавање овог закона једини начин да се исправи штета.- Уколико овај Предлог прође у парламенту, Уставном суду Србије поднећу представку, којом ћу тражити да овај закон прогласи неуставним. Ако то не уроди плодом, поднећу тужбу и Европском суду за људска права у Стразбуру.

УНС је поздравио одлагање гласања о овим изменама, али скрећемо пажњу и да је неизгласавање оваквог закона једини начин да исправимо штету - рекла је Смајловић у разговору за Правду.

Она наводи да је Предлог измена и допуна Закона о информисању лоше одрађен и да се не може исправити доношењем неких нових закона.- Скупштина мора да одбаци овакав закон. Влада мора да нађе начин да га се ослободи.

 За УНС овакав закон није прихватљив - казала је Смајловић.Према њеним речима, идеја да се овакав закон усвоји и да се у септембру поправља новим законима, је неодговорна.- Мислим да не може један лош закон да исправљају два добра. Апсолутно се надам да овај закон неће проћи. Ако је Влада направила грешку, она мора да нађе начина да ту грешку и исправи. Она се не може исправити доношењем закона да би се спасио образ Владе или владајуће већине - истакла је председница УНСа.

Љиљана Смај ловић је казала да је добила писмо од председника ЛДПа Чедомира Јовановића и да му је на то писмо одговорила.

- Добила сам Јовановићево писмо и на њега сам одговорила. Ми прихватамо све разговоре. Казала сам му да стојим на располагању када је у питању Закон о информисању. У писму сам рекла да не верујем да се закон можемо поправити доношењем амандмана и да је он у целини неприхватљив за нас навела је Љиљана Смајловић, и додала да је чула за спекулације да ће ЛДП гласати за закон уколико Александар Тијанић буде смењен са места директора Јавног сервиса, али да није сигурна да су либерали тражили његову смену.

Антрфиле : Протест због закона


Љиљана Смајловић каже да ће још једном позвати странке владајуће већине да не гласају за Предлог закона о изменама и допунама Закона о информисању.- Закон је лош и још једном ћемо пре гласања позвати странке владајуће већине да не подрже овако лош закон. Уколико буду решени да га изгласају, позваћу новинаре да окупљањем у Скупштини изразе своје незадовољство због доношења овако лошег закона - рекла је Смајловић.

P. Jeremić

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси