Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Талибани забранили приказивање слика људи и животиња у медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 10. 2024.

Аутор: Бета Извор: Н1

Талибани забранили приказивање слика људи и животиња у медијима

Талибански медији престали су да приказују слике живих бића - људи и животиња, у неким авганистанским провинцијама, како би се придржавали закона о моралу, рекли су данас званичници.

У августу је Министарство за промоцију врлине објавило законе који регулишу аспекте свакодневног живота, као што су јавни превоз, медији и прославе.

Члан 17 забрањује објављивање слика живих бића, изазивајући забринутост због последица по авганистанске медије и слободу штампе.

Портпарол Министарства за промоцију врлине, Саиф ул Ислам Хајбер, рекао је да је владиним медијима у провинцијама Такхар, Мајдан Вардак и Кандахар саветовано да не емитују или приказују слике „било чега са душом“, подразумевајући људе и животиње.

Хајбер је рекао да је министарство одговорно за спровођење закона о моралу, али није појаснио да ли се правила односе на све медије, укључујуц́и стране, или само на авганистанске канале и интернет странице, нити је рекао како ц́е се закони спроводити.

Ниједна друга земља са муслиманском већином не намеће слична ограничења, укључујући Иран и Саудијску Арабију.

Током своје претходне владавине касних 1990-их, талибани су потпуно забранили вец́ину телевизија, радио станица и новина.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси