Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Укинута пресуда активистима који су ухапшени након блокаде Прокопа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 08. 2024.

Аутор: Катарина Живановић Извор: Данас

Укинута пресуда активистима који су ухапшени након блокаде Прокопа

Активистима који су приведени након блокаде железничке станице „Београд центар“ на протесту против копања литијума у Београду укинута је пресуда и излазе на слободу. Међутим, поступак против њих ће бити поновљен, сазнаје Данас.

Подсетимо, због ометања јавног реда и мира активисти Ивану Бјелићу одређена казна од 40 дана, а Николи Ристићу и Јевђенију Димитријевићу по 30 дана.

Прекршајном суду у Београду јуче је предата жалба на пресуду којом им је одређена затворска казна, потврдио је њихов адвокат Марко Пантић.

„Очекујемо да пресуда буде укинута, те да ако другостепени суд сматра да су се у радњама окривљених стекла нека обележја прекршаја – врати предмет првостепеном суду на поновно одлучивање, уз налог да се у редовном поступку спроведу све доказне радње“, рекао је јуче Пантић.

Свој тројици активиста пресуђено је по кратком поступку, без регуларне процедуре. И даље није јасно да ли се њима терети због блокирања Прокопа или ситуације са новинарком Информера током протеста, којој су наводно гурали сендвич уста, како је рекао председник Александар Вучић.

Бјелић, Ристић и Димитријевић су били на блокади железничке станице током протеста против литијума у Београду, али за разлику од Димитријевића, активисти организације СвиЋе везали су се за шине у знак протеста. Приликом упада припадника МУП-а у раним јутарњим сатима није било никаквих сукоба са полицијом, осим момента када је Димитријевић повисио глас и затражио од полиције да га не гурају.

С друге стране уколико је у питању ситуација са новинарком Информер ТВ, као што се може закључити на основу неких од објава на друштвеним мрежама, нелогично је зашто је онда приведен и Димитријевић будући да се на снимцима не види.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси