Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  United Media: Оливера Зекић поново покушава да обмане јавност
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 08. 2024.

Извор: Н1 Београд

United Media: Оливера Зекић поново покушава да обмане јавност

Оливера Зекић опет покушава да обмане јавност поновљеним тврдњама да их управни спорови које су покренули учесници на конкурсу спречавају да одлуче о петој дозволи, саопштила је компанија United Media (УМ) која напомиње да је спор који је покренула Нова С телевизија ДОО због које је РЕМ неосновано суспендовао конкурс, покренут због ћутања управе.

United Media напомиње да спор у вези са првим конкурсом није био разлог за одлагање доношење одлуке, већ управо други спор – због ћутања управе.

„Подсећамо, први спор је покренут јер је РЕМ одлучио да мимо законских критеријума, игноришући претходно понашање носилаца дозвола и кршећи правила поступка доделе, да додели нове дозволе постојећим емитерима. Носиоци дозволе су након конкурса наставили са праксом кршења законских и програмских обавеза, као и елабората, што је чак и РЕМ морао да констатује свега неколико месеци након што им је ‘поклонио поверење’. Покретање тог спора није имало никакав ефекат на носиоце дозвола који су несметано наставили да раде оно што су радили и пре конкурса“, подсећа United Media.

Што се тиче тужбе у другом спору, она је, како указује United Media, поднета због тога што је РЕМ одбио да у законском року додели дозволу.

„Исход тог поступка никако не може да буде понављање читавог конкурса, нити је то тужилац тражио. Напротив, по изричитој законској одредби суд може или да наложи РЕМ-у да донесе одлуку, или да сам реши ствар. Зато интерпретација председнице Савета РЕМ-а (којој ускоро истиче мандат по сили закона) нема никакво упориште у закону“, наводи United Media.

Нажалост, Управни суд и Заштитник грађана којима се Нова С телевизија обратила, својом пасивношћу и одбијањем да донесу одговарајуће одлуке, и то дуже од годину дана, додатно охрабрује РЕМ и његове представнике да слободно и арбитрарно интерпретирају закон, закључује United Media.

Подсетимо, председница Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) Оливера Зекић изјавила је да РЕМ одлуку о петој дозволи за националну покривеност неће донети док два спора са Новом пред Управним судом не добију епилог.

Нова С телевизија, као и ТВ Н1, послују у оквиру компаније United Media.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси