Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одбрана новинарке портала „Пиштаљка“ Снежане Ђурић одбацила све наводе из тужбе Александра Сенића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 07. 2024.

Извор: ФоНет

Одбрана новинарке портала „Пиштаљка“ Снежане Ђурић одбацила све наводе из тужбе Александра Сенића

Одбрана новинарке портала „Пиштаљка“ Снежане Ђурић данас је на припремном рочишту у Основном суду у Тополи одбацила све наводе из тужбе коју је против ње поднео функционер Српске напредне странке (СНС), један од директора Јавног предузећа Коридори Србије и члан Општинског већа у Рачи, Александар Сенић.

Сенић је тужио истраживачку новинарку „Пиштаљке“ због текстова објављених на том порталу и коментара изнетих у емисији Н1, у којој је представила резултате свог истраживања о пословању и милионским трансакцијама фирми у власништву малолетних Сенићевих синова, старих шест и девет година.

Адвокати одбране оспорили су и надлежност Основног суда у Тополи да води тај поступак, јер је за све медијске спорове надлежан Виши суд у Београду, наводећи да је ту дилему имао и суд у Тополи који се најпре прогласио ненадлежним, али је након што је Виши суд у Крагујевцу усвојио Сенићеву жалбу на ту одлуку, заказао припемно рочиште не обавестивши адвокате одбране о томе.

Судија Невена Марковић заказала је ново рочиште за 21. октобар.

Адвокат одбране Душко Ковачевић рекао је новинарима да Сенић и даље напада тужену новинарку и њене заступнике.

Предмет тог спора није имовина Александра Сенића, већ начин на који је приписана његовој деци, рекао је Ковачевић.

Сенићев правни заступник Душан Стојковић рекао је да је добро да функционери имају своју имовину и да због тога не треба да буду прогањани.

Мислим и да њихова деца треба да добијају имовину од родитеља и својих баба и деда и да то не треба да буде проблем, казао је Стојковић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси